Regio ZOU
Regio Lekstroom

COPD | Zorgprogramma COPD


UNICUM ondersteunt eerstelijns zorgprofessionals bij het goed organiseren van de ketenzorg voor mensen met COPD. We onderhandelen en sluiten contracten af met zorgverzekeraars. We bieden een handig systeem voor declareren, verwijzen, consulteren en communiceren: Calculus VIPLive. Deze software werkt in combinatie met alle huisartsinformatiesystemen (HISsen). 

Samen werken aan kwaliteit
De bij ons aangesloten eerstelijns zorgprofessionals werken met een door UNICUM ontwikkeld Handboek en onze handreiking COPD. Deze documenten vormen een leidraad voor het organiseren van de zorg voor mensen met COPD. We geven ook praktische ondersteuning bij het vormgeven van goede COPD-zorg in de praktijk. Bij vragen of problemen kunnen aangesloten zorgprofessionals altijd bij onze consulenten en de kaderhuisarts COPD terecht. 

Nieuwe inzichten en ontwikkelingen
UNICUM organiseert scholing op het vlak van COPD. Hierdoor blijven zorgprofessionals op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit vakgebied. Nieuwe inzichten of instrumenten kunnen we eerst testen in een klein aantal praktijken door mee te doen aan een lopend onderzoek of met een eigen pilot. Bij goede ervaringen kunnen ook de andere samenwerkende praktijken de kwaliteit van zorg verbeteren met de beproefde, nieuwe aanpak.