Regio ZOU
Regio Lekstroom

Meer informatie | Voor patiënten


 

Informatie voor patiënten

Landelijk corona-informatienummer
Steeds meer ongeruste Nederlanders weten het landelijke nummer 0800 – 1351 te vinden. Dat is dagelijks bereikbaar van 08:00 tot 22:00 uur. Het helpt als het nummer op de websites van praktijken en huisartsenposten staat en genoemd wordt in het bericht in het telefoonmenu.

Film met praktische tips
U kunt patiënten ook attenderen op de film met praktische tips over wat mensen kunnen doen om het coronavirus niet te krijgen op Thuisarts.nl.

Hulplijn voor mensen in quarantaine/thuisisolatie
Het Rode Kruis heeft een hulplijn in het leven geroepen voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten. Het nummer is 070-44 55 888.

Voorlichting in verschillende talen
De GGD GHOR Nederland heeft een overzicht gemaakt van voorlichtingsmaterialen over corona in verschillende talen. Ook geschikt voor bijvoorbeeld asielzoekers en statushouders. 

Eenvoudige uitleg
Het ministerie van Volksgezondheid heeft de website corona.steffie.nl gestart. Op de website wordt informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uitgelegd. 

Illustratrice Leonie Haas tekende praatplaten over corona voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze platen geven heldere uitleg en tips en zijn ook geschikt voor jonge kinderen.

1. Corona - Basisuitleg
2. Corona - Voorkom besmetting 
3. Corona - Binnen blijven
4. Corona - Familie en omgeving
5. Corona - Veilig wonen

Hulp of luisterend voor ouderen
Op deze lijst staan telefoonnummers die ouderen kunnen bellen als zij hulp nodig hebben of behoefte hebben aan een luisterend oor.

Voorbeeldbericht voor op uw website:

Vragen over het coronavirus?
U hoeft de huisarts NIET te bellen bij milde verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius. Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand tot andere mensen.

Worden uw klachten erger?
Heeft u koorts (meer dan 38 graden Celsius) en u hoest of ademt u moeilijk? Dan moet u wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Algemene vragen over corona
Voor algemene vragen over corona kunt u het landelijke informatienummer bellen. Dit is 0800-1351 (dagelijks bereikbaar tussen 8 en 22 uur). Voor informatie en adviezen kunt u de volgende websites raadplegen:

Hulplijn voor mensen in quarantaine of thuisisolatie
Het Rode Kruis biedt een hulplijn voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten. Het nummer is 070-44 55 888.