Regio ZOU
Regio Lekstroom

Tools | LongformulariumEr zijn in Nederland veel verschillende inhalatiemedicamenten beschikbaar voor mensen met de chronische longziekten astma en COPD. De grote hoeveelheid aan medicatie maakt de keuze complex. Het Longformularium helpt zorgverleners bij het maken van een goede keuze. 

Samenwerking huisartsen, longartsen en apothekers 
De keuzes in het formularium zijn gemaakt op basis van devices in plaats van werkzame stoffen. Als uitgangspunt zijn de hiervoor geldende landelijke richtlijnen genomen (zowel specialistisch als huisartsen). De samenwerking tussen huisartsen, longartsen en apothekers tijdens de totstandkoming van het longformularium maakt dat het formularium zowel in het ziekenhuis als in de huisartsenpraktijken gehanteerd gaat worden. Hierdoor krijgen patiënten meer eenduidige, op elkaar afgestemde devices en is betere medicatie-uitleg mogelijk. Dit komt de therapietrouw en dus de werking ten goede.
 
Implementatie 
UNICUM voorziet de aangesloten praktijken van geplastificeerde exemplaren van het longformularium. Daarnaast verschijnt er na de zomer een special met uitgebreide informatie over dit onderwerp. In het najaar van 2019 worden diverse nascholingen georganiseerd.

Vragen?
Neem dan contact op met

Aty de Ruiter - manager zorg, innovatie en zorg-ICT   Stuur een e-mail